Succesvolle acquisitie kunt u leren.

Voor elk bedrijf is acquisitie een kerntaak. Nieuwe klanten werven blijft essentieel, hoe groot of klein uw bedrijf ook is. Toch hebben veel bedrijven hier moeite mee. Diep in hun hart zijn veel mensen vooral geïnteresseerd in de inhoud van hun vak, en beschouwen ze klantenwerving als een noodzakelijk kwaad. Niet voor niets geeft 79% van de ZZP-ers aan moeite te hebben met acquisitie, en zouden ze het liefst daarin ontzorgd willen worden.

Maar niet alleen ZZP-ers hebben moeite met acquisitie. We zien ook bij grotere bedrijven dat ze weliswaar graag hun omzet willen verhogen, maar dat aandacht voor acquisitie achter blijft. Maar wat is de beste manier van acquisitie in de praktijk van uw bedrijf? Om u hierin te ondersteunen hebben we onderstaande trainingen ontwikkeld.

Training ‘Succes in acquisitie’ – voor ZZP en MKB

Veel bedrijven zijn heel goed in hun vak. Toch is het vaak moeilijk om voldoende klanten te werven en omzet binnen te halen. Meestal is er dan binnen het bedrijf een beperkte kennis van marketing en communicatie, ontbreekt een unieke marktbenadering en is er geen acquisitieplan. Dan is de training ‘Succes in acquisitie’ zeer zinvol.

In deze training brengen we sales in contact met marketing en communicatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden tonen we hoe marktgericht denken en handelen de acquisitie een sterke impuls kan geven. Vervolgens krijgen de deelnemers tools voor het maken van een acquisitieplan en maken ze onder begeleiding een markt- en klantgericht acquisitieplan. Tot slot presenteren alle deelnemers hun acquisitieplan, en krijgen ze feedback vanuit de andere deelnemers en van de trainer/consultant. Zo krijgen de deelnemers een uitstekende basis om het klant- en omzetpotentieel van hun bedrijf optimaal te benutten. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat er geen concurrenten bij elkaar in een groep komen, en desgewenst is er ook een individuele ondersteuning mogelijk bij het maken van het acquisitieplan.

Trainingen aan de Sales afdeling

  • Implementatie marktbenadering: Succesvolle acquisitie begint met een onderscheidende marktbenadering. In deze training geven we een heldere uitleg over de unieke marktbenadering van het bedrijf en laten we de sales mensen met praktijkvoorbeelden ontdekken hoe deze optimaal wordt ingezet. Vervolgens krijgen ze tools om hier een meetbaar acquisitieplan mee te maken.
  • Acquisitie aanpak: We zien dat veel sales medewerkers moeite hebben met acquisitie van nieuwe klanten. Ze voelen zich veiliger bij relatiebeheer en vaak is er geen doordacht acquisitieplan. Het is onze ervaring dat dit zeer goed kan worden omgebogen door onze training van de acquisitie aanpak. De sales mensen krijgen een heldere uitleg en praktijktraining van bewezen acquisitie methoden, waardoor ze hun schroom afleggen en plezier krijgen in de succeservaring van de dagelijkse acquisitie activiteiten. Tevens maken ze onder begeleiding een meetbaar acquisitieplan richting bestaande klanten en prospects, zodat ze hier direct resultaten mee kunnen gaan behalen.