Email marketing 40 keer zo effectief als Facebook en Twitter

Veel organisaties hebben in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in Social Media. Maar uit onderzoek van McKinsey blijkt dat email marketing bijna 40 keer beter werkt om klanten te werven dan Facebook en Twitter samen. De meeste mensen gebruiken hun email vrijwel dagelijks, email berichten leiden veel vaker tot aankopen en ook de aankoopwaarde is duidelijk hoger.

Om email optimaal in te zetten, zijn de volgende zaken van belang:

  1. Zorg voor landingspagina’s die beantwoorden aan de verwachting van de potentiële klant. Geen generieke homepage, maar goed gekoppeld aan het aanbod in de mail.
  2. Laat de landingspagina optimaliseren voor mobiel gebruik. Steeds meer mensen openen een link met hun mobiel, en als deze niet goed werkt, komt 61% nooit meer terug en gaat naar de concurrentie.
  3. Beschouw het als een proces waarmee je je klanten beter kunt leren kennen. Kijk naar wat werkt, en heel goed naar wat niet werkt. Pas daarmee je aanpak aan en de resultaten worden steeds beter.
  4. Maak je emails onderscheidend. Een persoonlijke aanpak – vanuit de organisatie en naar de potentiële klant – springt er het beste uit. Is meer werk, maar levert veel meer op.

 

meer informatie >>>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *